Om meg

 Cato Iversen er mitt navn. Jeg bor i Sarpsborg i Norge, nærmere bestemt på en øy i Glomma som heter Hafslundsøy. Fra huset mitt ser jeg rett over elva og mot den plassen hvor den gamle byen Borg lå. Her bygde Olav Haraldsson (den hellige) sin borg etter at han kom seilende oppover Glomma i år 1016. Her feiret han sitt bryllup med Astrid, datter til den svenske kongen Olof Skötkonung.

Som du kanskje skjønner er historie en av mine store interesser og den har fulgt meg fra barnsben av. Liker i grunnen all historie, men for tiden er det nok middelalderen som fenger meg mest. Det har kanskje sin grunn i at jeg ganske tidlig kom over den svenske forfatteren C. G. Starbäcks klassiske romanserie om den svenske frigjøringshelten Engelbrekt Engelbrektsson på biblioteket, med sin handling fra 1400 – tallets Sverige. Har fremdeles en forkjærlighet for Sverige med sine mange  borger, slott, kirker og klostere fra denne tiden. De siste årene har Snorre og Norges kongesagaer også blitt min lesning, noe jeg synes er utrolig interessant.

Dette blir nok langt i fra noen profesjonell side om historie, men mer om min opplevelse av den. Med bilder fra de steder jeg har vært og litt historie rundt det. Når det gjelder kilder, så har jeg funnet litt her og der som andre nettsider, infotavler på plassene og historisk litteratur.